PROGON SRBA: Na KiM sve teže – koje će mere i zahteve predstaviti državni vrh u roku od 72 sata?
Foto: Kurir tv

POGLEDAJTE!

PROGON SRBA: Na KiM sve teže – koje će mere i zahteve predstaviti državni vrh u roku od 72 sata?

Pitamo: Koje mere i zahteve državni vrh može da predstavi u roku od 72 sata?

Objavljeno:

Sa ozbiljnim merama obratićemo se u roku 72 sata javnosti i govoriću o onome što Srbija zahteva, a zbog suštinskog i brutalnog napada na srpsko stanovništvu na severu KiM. Ovo je rekao danas predsednik Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom, specijalnom predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i i ambasadorom SAD Kristoferom Hilom. Lajčak nije držao konferenciju, već je svoj kratak komentar ostavio na društvenoj mreži “X” s navodom da je predsednik Vučić izrazio zabrinutost u vezi sa situacijum u južnoj srpskoj pokrajini, a da je on naglasio da u dijalogu treba da se pronađu rešenja. Umesto tog dijaloga, dešava se iživljavanje nad srpskim narodom. Blokade srpskih institucija traju 11 dana, Kosovska policija je pretukla i uhapsila četiri mladića u Kosovskoj Mitrovici, a Aljbin Kurti se prošetao severom Kosova s ciničnom tvrdnjom da “želi da javne službe budu što bliže građanima”, ali i da ne zna kada će biti sasatanak u Briselu i da li će ga uopšte biti.

U Usijanju razgovaramo o napetoj situaciji na KiM. Pitamo: Koje mere i zahteve državni vrh može da predstavi u roku od 72 sata? Kakve su mogućnosti Beograda u odbrani progona Srba? Ima li opasnosti da situacija kulminira do neke nove strašne “Banjske”

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Dušan Janjić, predsednik Foruma za za etničke odnose Prof. dr Boris Bratina, profesor Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.